Astronomican

w40krts

Kételkednek a Birodalmi Igazságban

Geistwald Ghasts

Nincs megjeleníthető elem

Sam.Joe Vízlépcső BBS memorial site

Nincs megjeleníthető elem

TRf - Mert megérdemlem

Nincs megjeleníthető elem

Wendigo vs. the World

Nincs megjeleníthető elem

Horus Hadúr kinevezésének fogadtatása

2008.04.23. 12:54 | Mournival | 1 komment

Címkék: horus primarcha

Horus kinevezését Hadúrrá nem mindenki fogadta lelkesedéssel a testvérei közül. Néhányan, mint például Sanguinus, Lorgar, Fulgrim vagy Dorn kezdettől támogatták őt az új pozícióban. Mások, mint például Angron és Perturabo elszánt dühvel lázadtak az új rend ellen. A Hadúr diplomáciai érzékét dícséri, hogy képes volt hevesebb vérmérsékletű testvérei lenyugtatására. Voltak persze olyanok is, mint például Leman Russ vagy Lion, akik cinikus kedvvel fogadták a kinevezést, meg sem lepődve a dolgok alakulásán.

A többiek, mint Guilliman, Khan vagy Rogal Dorn egyszerűen elfogadták a Császár választását, mint helyes és nyilvánvaló döntést. Horus volt mindig is a legkimagaslóbb, az első számú kedvenc. Nem vonták kétségbe rátermettségét a feladatra, hiszen egyik másik primarcha sem tudott felmutatni olyan eredményeket, mint ő. A Császároz sem kötötte egyiküket sem annyira szoros kapocs, mint őt.
 
Ezekhez a szilárd hitű és tiszta fejű testvéreihez fordult elsősorban tanácsért Horus: Dorn és Guilliman magukban hordozták és élő megvalósulásai voltak a Birodalmi eszméknek, akik a légióikat megkérdőjelezhetetlen elhivatottsággal és katonai lángelmével vezették. Horus tőlük szomjazta leginkább az elismerést és a jóváhagyást, pont úgy, ahogy az ember az idősebb testvéreitől szokta remélni.

Rogal Dorn volt talán az összes primarcha közül a legfényesebb katonai stratéga. Megvolt benne a keménység és fegyelem, akárcsak Roboute Guillimanben, és volt olyan bátor, mint Lion El'Jonson, de rugalmas is egyben, hogy az elvakult bátorság ne akadályozza a stratégiája átalakításában, ha szükség úgy hozza. Harci kedvével és hevességével érte el a Leman Russhoz és Khanhoz hasonló harci sikereket. A Nagy Hadjáratban sikereit csak Horus múlta felül, de míg ő lángelméjében bízott és ért el vele látványos eredményeket, Dorn szilárdan eltökélten halad céljai felé. Míg Horus karizmatikus vezető volt, Dorn inkább magának való – ezért volt hát egyértelmű választás a Császár számára az előbbi.

Összhangban a nyugodt, sziklaszilárd jellemével, Dorn légiója az ostromtechnikák és a védekező hadviselés mesterévé vált. Horus Hadúr egyszer tréfásan meg is jegyezte, hogy míg az ő fiai olyan gyorsan be tudnak venni egy erősséget, mint senki más, Dorn ott is ki tudna tartani, mint védő.

“Ha valaha is meg kell támadnom egy helyet, amit te védesz, bizony az a háború egy örökkévalóságig eltartana. A legjobb támadó küzdene a legjobb védő ellen. Csak a Császári Öklök bizonyulhatnak szilárd falnak a Hold Farkasainak megállíthatatlan erői előtt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://mournival.blog.hu/api/trackback/id/tr69438570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bukoba 2008.04.24. 17:05:55

Köszi a frissítést. Mondtam ugye, hogy visszanézek rendszeresen :) Nem gondoltam, hogy ilyen hamar lesz friss infó. Köszi!
süti beállítások módosítása